Din Quinceanera-klänning Vad färgerna symboliserar Q By Clothing Skillnaden mellan kosmeceutiska och neutricuticals förklarade

Skillnaden mellan kosmeceutiska och neutricuticals förklarade

från en mycket ung ålder, vi har experimenterat med smink, eller hur? De flesta av oss har, låt oss erkänna det, och vi har stulit en läppstift eller två från Mommys fåfänga kit också. Och om du kontrollerar sociala mediesidor i denna dag och ålder, pratar alla som är kär i smink och kosmetika om att smink är roligt och ett behov av livet. Detta är högt och tydligt med majoriteten av Pyts aka Millenials i dag. Inte bara millenialer, utan till och med hemma-mammor och arbetande kvinnor har också sina egna mini-bidrag som publiceras över sociala medier, men lite vet man hur svårt det är att se underbart ut Chelsea FC Tröja genom klockan och vara en super dam, mamma, Arbetande kvinna, et al – ser ung och fräsch ut och Saudiarabiens herrlandslag i fotboll Tröja hanterar samtidigt en hel del av livets ansvar också. Det är här kosmeceutiska och näringsämne spelar in. Låt oss lära oss om skillnaden mellan kosmeceutiska och neutriska, ska vi!
Förstå skillnaden mellan kosmeceutiska och neutriska
Medan vi kommer att tala om skillnaden mellan kosmeceutiska och neutriska, låt oss förstå en sak – vår hud. Huden är ett skyddande organ vi är födda med och attityderna gentemot det utvecklas ständigt och förändras när vi åldras. Det har en mycket viktig roll att spela för vår livsstil och välbefinnande, och det är därför vi, med de många DIY-recept för hudvård, OTC-produkter etc., tenderar att ifrågasätta ”Varför bära det på huden om det kan vara uppäten?”

Källa: spabeauty.co.nz vad är en kosmeceutisk?
Termen “kosmeceutical” är ett populärt ord som du skulle höra om och läsa om ganska mycket idag, och det skiljer sig från kosmetika som du vet om. Det var i slutet av 1990 -talet som kosmeceutical som en term myntades och är en sammanslagning av två ord; nämligen kosmetika och läkemedel. Därför skulle termen kosmeceuticals vara produkter som hjälper till att förbättra hudens funktion och kan också hjälpa till att få ner tecken på åldrande eller för tidigt åldrande i sin tur.
Källa: Dr-Jetskeultee.comcosmetics å andra sidan skulle vara produkter som hjälper till att förbättra en individuell stil eller skönhet som man är född med. Det här är produkter som är avsedda för hudtäckning, hudvård för att hålla huden smidig, fuktig och hydratiserad eller hår- och nagelprodukter också. Makeup och hårfärgning kommer också under kosmetika.
Källa: Sparkenergy-blog.co.ukeffective ingredienser i kosmeceutiska
Nu när du förstår skillnaden mellan de två ska vi berätta vad som är de effektiva ingredienserna i kosmeceuticals –

I kosmeceuticals har du antioxdianter som hjälper till att skydda huden mot fria radikaler. Exempel skulle vara vitaminer som ingår i antioxidanter, Palmeiras Tröja vilket hjälper till att få ner för tidiga åldrande tecken.
ALA eller alfa lipoic acid (ALA) finns i kosmeceutical som skulle vara som de flesta hudestetiker säger att den “ultimata antioxidanten” och finns i kroppscellerna. Det är en super ingrediens, som kämpar mot fria radikaler och förhindrar skadestånd därav.
Dimetylaminoethanol (DMAE) är vad experter kallar åldersbuster som är superladdad och hjälper till att hålla huden och musklerna i ansiktet, tonade och trevliga.
Hydroxisyror är naturliga syror som arbetar hårt för att hålla huden fri från döda hudceller. Det är exfolierande medel som du kan säga som hindrar huden från att se grov och död ut.
Retinoider i form av vitamin A hjälper till med hudförnyelse och tillväxt, och är mestadels en aktuell behandling som hjälper till att nya celler växa.

Källa: FiftyShadesofBeauty.com [SC: MediaD]
Förstå Nutriceuticals
Kosmeceuticals är mestadels produkter eller behandlingar som tillämpas topiskt, men när vi talar om vad som är nutraceuticals; Det skulle vara det muntliga intaget av produkter som har samma fördelar som för kosmeceuticals.

Källa: Slidesharecdn.com I dag och ålder har efterfrågan på anti -åldrande produkter ökat, och detta är särskilt med kvinnor över 30 år. Alla vill ha metoder och produkter som skulle hjälpa dem att se och förbli unga och livliga för en mycket lång tid framöver; Kort sagt, alla vill ha den ungdomliga glöd.
Källa: .holisticpetcentre.comKonsumenter är en picky gäng i dag när de handlar efter skönhets- och hudvårdsprodukter. De vet mer om för- och nackdelarna med skönhets- och hudvårdsprodukter än vad de visste om ett decennium tillbaka; Ändå ökar önskan att ha en frisk hud och en hälsosammare livsstil-särskilt anti-aging.

Källa: doktorssupplementStore.com Det är därför, konsumenter kontrollerar med hudestetiker eller läkare för råd om vilka produkter du ska använda topiskt eller konsumera och det borde du också. Vi hoppas att du nu förstår skillnaden mellan kosmeceutiska och neutriska. För ytterligare information, kontrollera med din hudläkare och förstå mer för dina personliga behov vad du bör använda och vad du bör undvika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *